צמחי תבלין
אנחנו קונים את צמחי התבלין על בסיס קבוע בסופר, אי אפשר לוותר על עליהם והם מוסיפים מלא לסלט או לתבשיל.
אז למה בעצם לא לגדל את צמחי התבלין בעצמכם ?
כך תוכלו להנות מתהליך הצמיחה של הצמח וגם לבסוף מפירותיו.
ישנן מגוון רחב של סוגי צמחי תבלין וכל אחד מהם נותן חוויה קולינרית ומרפא הן לנפש והן לגוף.
הם נראים נהדר בתהליך הגדילה שלהם וגם לבסוף, חלקם גם עם פרחים מקסימים כמו הלבנדר.
הצמחים נותנים אווירה ירוקה, צבעונית ומלאה בחיים, הריח שלהם נהדר ומרענן וזאת תהיה תוספת מיוחדת ומקסימה אל הגינה או המרפסת שלכם.
צמחי התבלין נותנים מראה רענן ופחות רשמי ומעולה בתור מתנה לשלוח עציץ צמחי תבלין לחברים אהובים שחובבים את תחום הבישול.
לכל אלו שאוהבים תה וחליטות, תוכלו לשתול את הלואיזה, מאוד קלה לגידול ומומלצת לכל מי שחדש בתחום הצמחיה.
תחזוק צמחי תבלין
מומלץ לשתול את צמחי התבלין באזורים לא מוצלים ובעלי שמש מלאה.
ניתן לראות כיום כמעט בכל גינה ערוגות של צמחי תבלין, הכי כיף לצאת רגע לגינה או למרפסת ולקטוף את המרכיבים לאוכל שלכם.
אין לכם אזורים בעלי שמש ישירה בגינה ? אל דאגה !
מנטה למשל תסתדר ללא שמש ישירה, כך גם בזיליקום, טימין או אורגנו.
באזורים לא מוצלים בגינה מומלץ לשתול צמחי תבלין שאוהבים שמש מלאה כמו רוזמרין, מרווה או לואיזה.
עדיין הם זקוקים לאור ופחות מתאימים לאזורים המוצלים מאוד בבית אך יכולים להסתפק באור חלקי ולא חייבים שמש ישירה.
את צמחי התבלין מומלץ לשתול בנפרד מסוגים אחרים של צמחים, בכדי לשמור על הארומה והטעמים של הצמח.
אצלנו במשתלה, תוכלו למצוא מגוון רחב של אדניות בשלל גדלים וצבעים שיהיו מעולות לגינת ירק שלכם או למרפסת.
שימו לב לשתול את צמחי התבלין שלכם באדמה מאווררת ומנוקזת והשתדלו להוסיף לה מידי פעם דשן שיאפשר להם לשגשג בצורה המיטבית שלהם.
צמחים בעלי עדיפות לשתילה באדנית נפרדת
לואיזה (לימונית) – צמח שגדל בחודשי האביב והקיץ, לא דורשים השקייה רבה ומוסיפים מלא לחליטות ואפילו לרטבים.
בזיליקום – גדל בחודשי האביב וקיץ, קצב הצמיחה שלו מהיר, מאוד אוהב שמש, דורש השקייה בהקפדה ואוהב שהאדמה נשארת לחה.
נענע – צמח קל לגידול, מומלץ לשתול בחודשי הסתיו, השקיה כאשר המצע ייבשה, אוהב שמש אך גם גדל בצל חלקי.
זרעים של צמחים ופרחים
זרעים הפכו פופולריים מאוד בשנים האחרונות לשימוש ביתי, תהליך ההנבטה, השתילה והגידול הינו תהליך מרגש לכל אוהבי הצמחיה והבישולים
הזרעים הם בעצם קפסולת זמן קטנה עם צמח בפנים שמחכה בסבלנות לתנאים נכונים לגדול בה וכל מה שעלינו לעשות היא לספק את התנאי הסבבה הנכונים עבור הזרע בשלבי הנביטה.
וכמה כיף שהתהליך קל כל כך !
הנבטה של זרעים
הנבטה של זרעים הינה תהליך קליל ומהיר שכולם יכולים לעשות אותו, מעבר לכך זו יכולה להיות פעילות מדהימה ומעניינת לילדים בכל הגילאים.
ישנן כמה שיטות להנבטה;
1) באמצעות כוס חד’’פ או עציץ קטן, כמובן יש לנקז בו חורים קטנים טרם שתילת הזרע.
יש לשתול את הזרע בעומק של 1-0.5 ס’’מ מתחת לפני האדמה ולכסות את הזרע באופן אחיד.
לאחר מכן יש להשקות בצורה יסודית את האדמה אך להשתדל לא להגזים עם כמות המים
ומומלץ לכסות בפלסטיק נצמד על מנת לשמור על רמת לחות גבוה.
בימים הבאים וודאו תמיד שהאדמה לחה על ידיריסוס קל של מים בשפריצר.
אין צורך באור על מנת להנביט זרעים עד לרגע שהזרע נבט ויצא לאור.
2) אפשרות נוספת הינה להנביט את הזרע בצמר גפן
יש להניח צמחר גפן במצע נביטה או גם בתוך קופסת אוכל, לאחר מכן יש להרטיב את הצמר גפן ולשים בתוכו את הזרעים ולסגור את הקופסה.
להניח את הקופסה במקום ללא טמפרטורות קיצוניות ולעקוב אחר התפתחות הזרע.
אחרי הביקוע של הזרע יוצא שורשון היורד כלפי מטה, וקצת אחריו יוצא גם הגבעול הראשוני ואיתו העלים הראשוניים.
בשלב זה הצמח מתחיל לעשות לבד פוטוסינתיזה, ומפסיק להסתמך על חומרי ההזנה שהיו בזרע.